Bij Overlijden Bel Direct - 085 303 15 66 info@ster-uitvaart.nl

Hoe kan een zelfstandige uitvaartverzorger in zijn/haar eentje een hele uitvaart organiseren? Dat vertel ik je hier.

Samenwerken

Uiteraard kun je het natuurlijk niet alleen. En gelukkig maar! Het is fijn en leerzaam om samen te werken met verschillende bedrijven die eigenlijk een soort ‘collega’s’ zijn. Met allemaal hetzelfde doel: met elkaar, en samen met de nabestaanden, een persoonlijk en liefdevol afscheid verzorgen

Zoals iedereen zijn eigen talenten heeft en dingen waar je niet zo goed in bent, is dat uiteraard ook zo bij uitvaartverzorgers. Als je weet dat een ander veel beter is in de laatste verzorging van een overledene, dan vraag je diegene om dat voor je te doen. Er zijn collega’s die zich daarin hebben gespecialiseerd.

Deze collega’s verzorgen ook het vervoer van de overledene van bijvoorbeeld het ziekenhuis naar het rouwcentrum en het staatsievervoer op de dag van de uitvaart.

Samen met de medewerkers van de begraafplaats of het crematorium wordt ervoor gezorgd dat de uitvaart goed verloopt.

Om de uitvaart vast te leggen kun je samenwerken met een afscheidsfotograaf.

Bij een overlijden komt vaak veel kijken op juridisch, fiscaal of financieel gebied. Voor nazorg op dit vlak kan weer een andere collega de nabestaanden adviseren.

Altijd bereikbaar zijn

Uiteraard zorgt een kleine zelfstandige dat zijn of haar telefoon altijd in de buurt is, ook als je op een verjaardag bent of een wandeling maakt, en ‘s nachts leg je je telefoon op het nachtkastje. Ook als je een paar dagen niet in de buurt bent moet je ervoor zorgen dat de vervanging goed geregeld is.

Als je meerdere opdrachten tegelijk hebt is het een kwestie van iets harder lopen en wat meer uren draaien. Iedere familie heeft tenslotte recht op dezelfde aandacht.

Continuïteit

Elke zelfstandige uitvaartverzorger zorgt ervoor dat hij of zij een netwerk van collega’s om zich heen heeft met dezelfde visie en werkwijze, zodat zij elkaar kunnen waarnemen in het geval van ziekte, vakantie of om andere redenen.

Kortom, er is een groot netwerk nodig. Niet alleen om mee samen te werken maar ook om advies te vragen, te sparren of ervaringen te delen. Samen zorgen zij ervoor dat het afscheid een waardevolle herinnering wordt.