Bij Overlijden Bel Direct - 085 303 15 66 info@ster-uitvaart.nl

Uitvaartverzekeringen, het is misschien niet een heel swingend onderwerp. Maar wel eentje die geregeld veel stof doet opwaaien in de media. Meestal naar aanleiding van een reportage in Radar bijvoorbeeld, of een artikel in een landelijk dagblad. Daarin komen uitvaartverzekeringen of de verzekeraars er meestal niet zo goed vanaf. Ik kan me voorstellen dat dit bij de consument vragen oproept. Wat te doen? Hoe zit het nou echt in elkaar? Wat heb ik eigenlijk aan mijn polis die jaren geleden is afgesloten door mijn ouders?

Hieronder zal ik kort wat punten toelichten. Voor een uitgebreide presentatie en toelichting wil ik u uitnodigen voor onze informatieavond in Den Haag. Onderaan dit artikel vindt u meer informatie hierover.

Wat voor soort uitvaartzekeringen zijn er?
De twee meeste gekozen verzekeringen zijn de naturaverzekering en de kapitaalverzekering. Kort gezegd keert de verzekeraar bij een naturaverzekering uit ‘in natura’, dat wil zeggen in de vorm van diensten en zaken zoals vervoer, rouwkaarten en catering. Bij een kapitaalverzekering wordt een bepaald bedrag uitgekeerd bij overlijden.

Daarnaast zijn er de combinatie uitvaartverzekering en de natura sommenverzekering. De combinatie uitvaartverzekering combineert een naturaverzekering met een kapitaalverzekering. Bij een natura sommenverzekering wordt een vast bedrag verzekerd, dat de nabestaanden verplicht moeten besteden aan een uitvaart.

Is mijn oude polis nog geldig?
Jazeker, oude polissen blijven gewoon geldig. Verzekeraars zijn veelal overgenomen, maar er is altijd te achterhalen waar de verzekering is ondergebracht. Uw uitvaartplanner kan dit voor u uitzoeken en de uitkering van de verzekering voor u regelen.

Hoe kan ik uitzoeken of iemand verzekerd was?
Als u niet zeker weet of de overledene verzekerd was of u vindt een heel oud polisblad, dan kan het Verbond van Verzekeraars hierbij helpen. Bij het Verbond kunt u een aanvraag indienen om te zoeken naar een eventuele verzekeraar, ook als de uitvaart al geweest is. Op de website van het Verbond vindt u meer informatie en de aanvraagformulieren.

Informatieavond
Voor meer informatie over uitvaartzekeringen nodig ik u van harte uit op onze informatieavond in Den Haag. Na een presentatie is er alle ruimte voor uw vragen. U kunt ook uw polis meenemen zodat we daar samen naar kunnen kijken. Deze avond wordt verzorgd door uitvaartplanners Erik Pieterse en Merlijn Berkhout.
Datum: woensdag 4 juli 2018. Tijd: 19.30-21.00 uur, vanaf 19.00 staat de koffie en thee klaar.
Locatie: het Vreedehuis, Riouwstraat 1 in Den Haag.