Bij Overlijden Bel Direct - 085 303 15 66 info@ster-uitvaart.nl

Mark en Karin hadden zich enorm verheugd op de komst van hun dochtertje Floor.
Maar drie weken voor de uitgerekende datum ging het mis. Floortje liet zich niet meer voelen en Karin wist dat het niet goed zat.
Eenmaal in het ziekenhuis kregen Mark en Karin de vreselijke boodschap dat hun Floortje niet meer leefde. In overleg met het ziekenhuis is besloten om Floortje toch via de natuurlijke weg geboren te laten worden. Verdrietig was het moment dat Mark en Karin hun dochtertje in hun armen hadden en direct ook weer afscheid van haar moesten nemen.

Nu vier jaar later staan Mark en Karin bij het gemeentehuis om alsnog hun Floortje officieel te laten registreren in de Basisregistratie Personen (BRP). Vanaf vandaag wordt het bestaan van Floortje erkend. Voor Mark en Karin is dit een zeer belangrijk moment, want hiermee hebben ze eindelijk de erkenning gekregen dat ze een dochter hadden en dat Floortje in Karin haar buik wel degelijk heeft bestaan.

Vanaf maandag 4 februari 2019 is het voor alle ouders mogelijk om net als Mark en Karin, hun doodgeboren baby te laten registreren in de Basisregistratie Personen.
Voor heel veel ouders is dit misschien wel de belangrijkste wetswijziging van de afgelopen jaren.

Voor meer informatie over het registreren van je overleden kindje verwijs ik je graag door naar de bijgevoegde link. https://www.stillelevens.nl/informatie/registreren-in-de-brp/