Bij Overlijden Bel Direct - 085 303 15 66 info@ster-uitvaart.nl

Als een overledene op de dag van de uitvaart vervoerd moet worden naar de afscheidslocatie, dan wordt daar meestal een rouwauto voor gebruikt. Mooie, statige wagens in het zwart, grijs of soms wit. Passend vervoer in deze situatie.

Wat veel mensen echter niet weten, is dat er zoveel meer mogelijkheden zijn. Het rouw-wagenpark bestaat uit veel verschillende modellen, van old-timers tot het nieuwste Tesla-model. Van zwart, grijs en wit, tot rood, blauw en roze. En wat dacht je van een open Cadillac?

Het is niet wettelijk voorgeschreven dat voor het vervoer van een overledene een rouwauto gebruikt moet worden. Dit biedt nabestaanden een grote keuzevrijheid van het rouwvervoer. Zolang het maar passend is bij de overledene en zijn of haar familie.

Zo zijn er bijvoorbeeld rouwbussen, waarin je met een groep de overledene kan begeleiden op zijn of haar laatste rit. Of de rouwfiets, de motor met zijspan, een koets met twee of vier paarden en de uitvaarttruck.

Rouwfiets

De overledene zelf vervoeren mag ook. Zolang je een vervoermiddel hebt waar een kist in past en deze gesloten is, is dat geen enkel probleem. Een manier bij uitstek om de uitvaart persoonlijk te maken.

Je ziet, voor iedere uitvaart is een passend vervoermiddel te vinden. Goed om te weten als je ooit voor de taak komt te staan de uitvaart van een dierbare te moeten regelen.

Merlijn Berkhout