Bij Overlijden Bel Direct - 085 303 15 66 info@ster-uitvaart.nl

Een kippenvel moment in de aula…

Laatst mocht ik de uitvaart organiseren voor een veel te jong overleden man… Wederom een veel te jong mens die afscheid moest nemen van het leven. Zo triest.
De overledene in kwestie was jonger dan ik en het is altijd zo triest om dan al het verdriet bij zijn familie en vrienden te zien. Uiteraard roept het ook herkenning op bij mij, aan het overlijden van mijn eerste man 8 jaar geleden. Ook hij was te jong om deze aarde al te verlaten. Dat het herinneringen bij mij oproept is niet erg, ik heb mijn rouw om weten te zetten in positieve energie om andere mensen in rouw bij hun afscheid te mogen helpen.

 

Besloten, warm en intiem

Ondanks het besloten karakter is de aula gevuld met zijn familie en vrienden die allemaal aangeslagen zijn. Jonge koppels zie ik troost bij elkaar zoeken en hun kinderen zijn vol verdriet. Ook zij krijgen nu te maken met de dood op jonge leeftijd. Ik zie en voel een mooie energie die er heerst in de aula, je voelt de liefde voor de man in kwestie.

De dienst is mooi, zijn familie heeft prachtige speeches en ook zijn vrienden spreken hem emotioneel toe, hun speech is ook gevuld met mooie ondeugende streken van vroeger. Door de speeches krijg ik ook een nog beter beeld van zijn leven.

 

Kippenvel…

Tania Kross en Tommie Christiaan zingen het nummer Barcelona

Uiteindelijk kwam het afscheid tot een prachtige climax na het beluisteren van het prachtige nummer Barcelona van Tania Kross en Tommie Christiaan uit het programma Beste Zangers. Het nummer Barcelona schalde door de aula en werd gevolgd door een zeer indrukwekkende staande ovatie voor de overledene in kwestie. Kippenvel!!!

Ook als Uitvaartplanner sta je dan toch ook wel even met een brok in je keel hoor. Ik had daarna meteen mijn slotwoord en daar hoorde ik zelf toch echt wel even een emotioneel kraakje in… Maar dat mag ook, het mag er zijn.

Luister en huiver zelf maar even…
Barcelona van Tania Kross en Tommie Christiaan

Liefs
Henriette aan de Wiel