Bij Overlijden Bel Direct - 085 303 15 66 info@ster-uitvaart.nl

Weten jouw geliefden al wat jouw wensen zijn rondom de muzikale invulling? Het zegt namelijk veel over hoe iemand in het leven heeft gestaan en is een soort laatste eer aan de overledene vanuit de nabestaanden. “Het zegt meer dan duizend woorden” is een cliché maar zeker een waarheid als een koe. De eerste keer dat ik dit besefte was toen een geliefde vaste klant van de kroeg waar ik destijds werkte kwam te overlijden. Hij vroeg altijd zijn favoriete nummers aan en kon daar met enorm veel passie over vertellen. En ze tevens heel vals meezingen, maar dat terzijde. Steevast vroeg hij Music Was My First Love aan van John Miles, en riep hij al lucht-dirigerend; “deze moet op mijn uitvaart gedraaid worden!”. Niet wetende dat dit moment sneller realiteit werd dan hij dacht… Wat deed dat ene nummer veel tijdens de uitvaart.

Vooral nieuw talent en live muziek doet iets met mij. Ik zoek altijd naar nieuwe muziek, ga steevast ieder jaar naar Lowlands en tot voorkort was ik werkzaam in de entertainmentindustrie. Ik heb 9 jaar lang zangtalentenjachten georganiseerd voor vele bekende kroegen, mocht scouten voor de bekendste zangtalentenjacht op tv en heb zelfs een tijd bij een vooraanstaand artiestenbureau mogen werken. Hoewel dit leuke, maar toch ook redelijk oppervlakkige en soms lastige, wereldje niet meer past bij wat ik wil bereiken, hoop ik dit in de toekomst te kunnen integreren in mijn uitvaart carrière. Want; hoe mooi is live muziek tijdens een uitvaart?! Dat komt écht binnen. Ik heb zelfs een zeer ervaren uitvaartleider tranen met tuiten zien huilen toen Glennis Grace, prachtig a capella en met krakende stem, Whitney Houston’s I Will Always Love You ten gehore bracht. Ik weet bijna zeker dat hij het met zijn ervaring droog had gehouden als het werd afgespeeld met behulp van een mp3’tje.

Er wordt nog veel gebruik gemaakt van het “slechts” afspelen van nummers. Dit is uiteraard ook mooi, want muziek blijft muziek, maar live uitgevoerd voegt het toch wat toe. Ik pleit dus voor meer live muziek tijdens uitvaarten! Of en hoe dit ingevuld kan worden is persoonlijk; de eigen mondharmonicaclub van de overledene kan uitgenodigd worden om een nummer te spelen tijdens de binnenkomst en de uitloop van de plechtigheid, we kunnen een fantastische zanger(es) vragen om de favoriete nummers te zingen tijdens de dienst of een band boeken om tijdens de condoleance gepaste nummers te spelen. Het kan allemaal. Mijn netwerk van getalenteerde muzikale mensen is inmiddels enorm groot, dus neemt u gerust contact met mij op voor meer informatie. Voor ieder budget en voor een geweldige blijvende laatste herinnering….