Bij Overlijden Bel Direct - 085 303 15 66 info@ster-uitvaart.nl

Diensten

Vastlegging

Bij voorkeur kom ik bij u langs wanneer u nog volop in het leven staat, zodat we samen een vastlegging kunnen maken. Wat is een vastlegging? Een document waarin u – samen met mij – gaat bedenken en specificeren hoe u uw uitvaart voor ogen heeft. Denk dan aan begraven of cremeren? Welke locatie of wellicht een bijzondere locatie die voor u van waarde is? Zoals een clubhuis, een favoriet restaurant of bij u in de tuin. Wilt u muziek? Sprekers? Wie zijn de gasten, welke kist en welke kaart, alles wat voor u belangrijk is komt aan bod.  Ik leg dit voor u vast in dit document en iedere 2 jaar kom ik langs om uw wensen samen met u door te nemen.

Mocht er dan met u iets gebeuren hoeven uw nabestaanden alleen maar het vastleggingsdocument te pakken en mij te bellen en de uitvaart is als het ware al voor een groot deel geregeld. Hiermee geeft u uw nabestaanden een groot cadeau achteraf door hen te ontzorgen. 

Uw dierbare is reeds overleden?

Dan belt u mij en ik kom naar u toe. Samen met u gaan we dan de uitvaart bespreken, nadat we zorg hebben gedragen voor uw overleden dierbare. We gaan samen bespreken hoe u de opbaring wilt, thuis of elders? Wilt u nog in de gelegenheid zijn om hem of haar te zien in de komende dagen?”  Dan kiezen we een locatie en dat regel ik dan voor uw, zo ook het eventuele vervoer. U kiest een kist uit en zo neem ik u mee om de eerste beslissingen te nemen mochten die nog niet duidelijk zijn. 

Zonder druk of haast zal ik de dag van de uitvaart voor u gaan plannen en zullen we elkaar regelmatig zien en spreken in de week van de uitvaart.  

Om de uitvaart helemaal in het teken te laten staan van uw dierbare, kan ik u helpen met de vele keuzes die er zijn omtrent zaken zoals de rouwkaart, eventuele geluidsopname, beeldmateriaal, catering, rouwvervoer, bloemen etc. Wij van Ster werken transparant, u ziet de werkelijke inkoopprijzen en die worden ook aan u berekent. 

Ik probeer altijd een zo persoonlijk mogelijke uitvaart voor mijn klanten te organiseren, uw wensen staan voorop. Gaandeweg de week wordt het draaiboek steeds duidelijker totdat hij staat als een huis. En ik ben pas tevreden wanneer u met een goed gevoel kunt terugkijken op een mooie uitvaart. 

Terminaal of euthanasie

Als ervaringsdeskundige weet ik als geen ander hoe het voelt om je dierbare terminaal ziek te zien, of te dealen hebben met euthanasie. Een periode die zich het best laat omschrijven als een ‘emotionele rollercoaster’ waarin de nabestaanden naast hun zorg voor hun dierbare, ook nog eens te maken hebben met een uitvaart die in de nabije toekomst zal gaan plaatsvinden. 

Ook dan ben ik er voor u, om u te helpen om de wensen zichtbaar te hebben, de rode draad te vinden en u te ondersteunen in deze zware tijd. Ook voor de persoon die gaat overlijden ben ik er en ga ik heel graag het gesprek mee aan om samen een mooie uitvaart te regelen. 

Na de uitvaart laat ik u niet in de steek, ik zal contact met u houden en u kunt mij altijd bellen. Mocht u behoefte hebben aan professionele nazorg dan zal ik u doorverwijzen.