Bij Overlijden Bel Direct - 085 303 15 66 info@ster-uitvaart.nl

Diensten

 

Vastleggen van uw eigen uitvaart

Ook al hebben we nog een heel leven voor ons, we denken allemaal wel eens na over de eigen dood en uitvaart. Gelukkig wordt er in deze tijd opener over gesproken. Het kan zieke én gezonde mensen rust geven om alle wensen rond hun uitvaart te bespreken en vast te laten leggen zodat na het overlijden uw dierbaren zich echt bezig kunnen houden met afscheid nemen.

Of misschien wilt u alleen geïnformeerd worden over de mogelijkheden en kosten. Alles is mogelijk. Het kernwoord is ‘ontzorgen’, dus bel gerust voor het maken van een afspraak bij u thuis. Een voorgesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.

 

Uitvaart tegen inkoopprijs

Ster Uitvaartplanners werkt transparant. Uiteraard geef ik u vooraf aan wat de uitvaart gaat kosten en houd u constant op de hoogte als daar wijzigingen in komen. Als uitvaartondernemer schiet ik eigenlijk de gehele uitvaart voor u voor. Een aantal weken na de uitvaart, als ik alle rekeningen binnen heb, maak ik de totaalfactuur op. Daarbij voeg ik alle originele facturen van de verschillende leveranciers. U kunt dan zelf zien dat ik als Ster Uitvaartplanner de totale uitvaart tegen inkoopprijs organiseer.

 

Persoonlijke bloemstukken

Wanneer iemand overlijdt die je dierbaar is, is er pijn en verdriet, dat is nu eenmaal zo. Uit eigen ervaring weet ik dat het zelf een mooi rouwstuk maken deze gevoelens een beetje kan verzachten. Samen met familie of vrienden kunt u met mooie bloemen en andere materialen een persoonlijke laatste groet maken voor de overledene.

Voor een persoonlijk bloemstuk hoeft u niet goed te zijn in bloemschikken: ik kan daarbij assisteren. Met mijn hulp maakt u iets wat helemaal bij de overledene past op een locatie waar u dat het liefst doet. Aan de keukentafel, lekker buiten in de tuin of bij mij thuis.

We bespreken samen met wie u het rouwstuk (of de rouwstukken) wilt maken en waar we dat gaan doen. Aan de hand van wat voorbeelden bespreken we welke vorm en bloemen uw voorkeur hebben en wat het totale budget is.

 

Uw verhaal

Tijdens een uitvaartplechtigheid worden vaak teksten voorgedragen. Dit zijn soms bestaande teksten of gedichten. Het is mooi en persoonlijk als er tijdens de uitvaart ook een In Memoriam wordt voorgedragen; een “nagedachtenis” of “levensloop”. Er wordt stilgestaan bij de betekenis van het leven van de overledene. Zowel de mooie en liefdevolle momenten en gebeurtenissen als de moeilijke kanten mogen benoemd worden. Zo krijgen de toehoorders een beeld van de persoon die deze man of vrouw was. Soms horen zij dingen die nieuw voor hen zijn, en vallen puzzelstukjes op hun plaats. De toespraak moet bij de overledene passen, en in diens geest geschreven zijn. Ook is er plaats voor de gevoelens van degenen die achter blijven.

Met het schrijven van dit In Memoriam wil ik u graag helpen. Samen vinden we de juiste woorden.

Als u weet dat u binnenkort afscheid moet nemen, kan ik u helpen met het schrijven van uw eigen levensverhaal. Wat wilt u nog zeggen en welke verhalen en herinneringen wilt u doorgeven. Ik ga met u in gesprek en samen maken we een tastbare herinnering voor uw dierbaren.

Wanneer het zover is kan ik het In Memoriam uitspreken tijdens het afscheid.

 

Uitvaartverzekering

Wanneer u een uitvaartverzekering heeft, zoals een kapitaalverzekering of een natura- of pakketverzekering (waarbij diensten worden geleverd), kunt u vanzelfsprekend ook bij mij terecht.

Ik kan vrijblijvend voor u uitzoeken wat de polis waard is, mocht dat onduidelijk zijn. In alle gevallen bent u volledig vrij om de uitvaartverzorger te kiezen die bij u past.