Bij Overlijden Bel Direct - 085 303 15 66 info@ster-uitvaart.nl

“Houden van je werk”

Vanochtend rond een uur of 07:30 uur werd ik wakker en nadat ik mijn ogen open had en geland was, pakte ik gewoontegetrouw mijn telefoon die naast mijn bed ligt.
Ik open mijn mail en zie een offerte aanvraag.

 

Offerte

Dat is niet voor het eerst zo vroeg in de ochtend, want veel mensen die te maken hebben met een terminaal zieke dierbare, vragen vaak laat op de avond of midden in de nacht een offerte aan. Vermoedelijk zijn de rustige uren van de nacht, de tijd dat men even rust heeft om zich voor te bereiden op het naderende afscheid en gaan ze nadenken over de uitvaart.
Vanochtend bleek de dierbare reeds overleden dus hup mijn bed uit, een slok water drinken en met mijn slaaphoofd achter de computer en de contactpersoon op de offerte bellen.

 

Bellen?

Bellen is altijd een dingetje, je wilt mensen niet lastigvallen of te pusherig zijn, zeker niet in dit soort situaties. Echter in de offerte staat vaak maar summiere informatie en dan wil je toch graag ook wat meer weten, een voorkeur voor een locatie, wie de overledene is, welke relatie men had, catering wensen etc. Dan kun je ook een meer persoonlijke offerte maken en persoonlijk werken is wat wij willen bij Ster Uitvaartplanners.

Ik kreeg een mevrouw aan de lijn en zij vertelde mij dat haar moeder vannacht overleden was. Ik condoleer haar en we hebben – ondanks haar verlies en het erg vroege tijdstip – een fijn gesprek. Ze vertelt me wat persoonlijke dingen over haar moeder en ik stel haar wat locaties en meer persoonlijke zaken voor die ze kan waarderen. Tijdens het gesprek hoor ik dat moeder dol is op gele rozen en die kunnen we uiteraard voor haar regelen. Ze vraagt me om de offerte te maken wat ik ook meteen ga doen. Mijn lieve echtgenoot komt me een kop koffie brengen terwijl ik daarmee bezig ben en vertrekt naar zijn werk. Na het verzenden van de offerte spring ik lekker onder de douche om de dag verder te beginnen.

 

Moeders wens waren gele rozen.

Opdracht

Een klein half uurtje later krijg ik een telefoontje van bovenstaande mevrouw. Ze wil heel graag dat ik de uitvaart van haar moeder ga verzorgen en we spreken een uur later in het verzorgingstehuis af.
Oke, de dag gaat anders lopen dan ik gepland had, maar dat maakt dit werk ook zo heerlijk onvoorspelbaar en verrassend.
Voordat ik wegga regel ik meteen de datum en tijdstip voor de crematie en het vervoer en ik ga met mijn verzorgingskoffer en de nodige informatie naar de familie!

Ik ga doen wat ik fijn vind en waar ik van hou!

Liefs
Henriette aan de Wiel